Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Laatste informatie rondom het Coronavirus COVID-19

Update 26-06-2020

Op 24 juni zijn er nieuwe maatregelen bekend gemaakt welke zullen ingaan op 1 juli. De volgende maatregelen zijn van invloed op uw vaarvakantie:

  • Vanaf 1 juli geldt dat vaarvakanties zijn toegestaan onder de volgende voorwaarden: U mag met meerdere mensen uit verschillende huishoudens op een schip verblijven. Hierbij is nog wel de 1,5 meter maatregel geldig. Mocht u uit één huishouden komen dan is de 1,5 meter maatregel niet van toepassing.
  • Alle bruggen en sluizen draaien weer volgens normale dienstregeling.
  • Sanitair voorzieningen in jachthavens zijn nagenoeg allen geopend. Wel is het zo dat elke jachthaven zijn eigen maatregelen mag nemen. Een kleinere jachthaven kan er dus voor kiezen zijn sanitair gesloten te houden. Dit komt gelukkig weinig voor.
  • Museums, Horeca en andere openbare gelegenheden zijn vanaf 1 juni allemaal weer geopend, onder bepaald voorwaarden. Reserveren is vaak gewenst.
  • U mag weer met meerdere personen in één auto reizen, ook wanneer zij niet tot hetzelfde huishouden behoren. Een mondkapje wordt geadviseerd, maar is niet verplicht.

.

Heeft u een vaarvakantie geboekt bij HW Yachtcharter?

  • * U kunt zich op dag van afvaart vanaf 14.30u melden in de receptie melden om alvast de kantoorzaken af te handelen. Wij doen ons best de schepen vroeger klaar te hebben, zodat u vroeger aan boord kunt, maar wij behouden ons altijd het recht tot overname om 15.oou
  • * In het kantoor vragen wij alleen de hoofdhuurder en de schipper binnen te komen. Verder gasten graag buiten bij de auto wachten.
  • * Op ons terrein geldt de 1,5 meter maatregel. Wij vragen u dus ook 1,5 meter van andere gasten afstand te houden.
  • * Mocht u bij de receptie komen, en er zijn al mensen binnen, dan graag buiten wachten.
  • * In de receptie graag eerst uw handen desinfecteren met de handgel die u op de balie vindt, hierna handelen we hier de volgende zaken af:
     • – Het betalen van de borg, deze kan in de week vooraf worden overgemaakt, contant of pinnen is ook mogelijk. Met credit card is niet mogelijk.
     • – Er wordt een kopie gemaakt van uw rijbewijs, id-kaart of paspoort.
     • – U laat indien nog niet bekend, uw mobiele nummer achter.
     • – Om zaken sneller te doen verlopen zou u dit thuis ook vast in orde kunnen maken, en eventueel zelfs via de mail aan ons toe te sturen.
     • – Hierna volgt nog een korte uitleg van het boordboek.
   • * Wij komen niet meer aan boord voor een uitleg van het schip. U krijgt van ons een Ipad mee waarop u naast de bekende waterkaarten App ook een instructievideo van het schip vind.
   • * Onze medewerkers zijn natuurlijk wel aanwezig om hierna nog eventuele vragen te beantwoorden.
   • * Aan boord vind u standaard alleen een laken voor het matras. Hoofdkussen met sloop, en dekbedden met hoes (of slaapzak) zult u zelf mee moeten brengen. Heeft u bij ons bedlinnen besteld, dan is het bed compleet voor u opgemaakt en hoeft u zelf niets mee te nemen.
   • * Wij hebben het kantoor zo ingericht dat u niet met onze medewerkers in contact hoeft te komen, bijvoorbeeld de balie is afgeschermd met plastic en maatregelen zijn op de deur geplakt. Aan boord hebben wij geen maatregelen aangeplakt, of delen afgeschermd, wij gaan er vanuit dat onze gasten hier zelf zo verantwoordelijk mogelijk mee omgaan.
  • * Voor uw en onze hygiëne stellen wij aan boord waszakken beschikbaar, na afloop van uw vakantie kan ons beddengoed hier in.
  • .

.

Veel voorkomende vragen:

Bereikbaarheid HW Yachtcharter

Het is op dit moment nog steeds erg druk op kantoor. U kunt ons om deze reden alleen ’s ochtends telefonisch bereiken, en het kan zijn dat de telefoon op dinsdag en donderdag minder goed beantwoord wordt. Het liefst ontvangen wij uw vragen over de mail. Helaas is ook op de mail wel enige achterstand, wij proberen op volgorde van afvaart deze z.s.m. te beantwoorden.

Kan ik mijn reis nog annuleren vanwege het Corona-virus?

Zolang u zelf niet besmet, of een vermoeden bestaat dat u besmet bent met het Corona-virus is er geen reden om de geboekte reis bij HW Yachtcharter te annuleren. Als u door eerdere ziekten tot de risicogroep behoort en u twijfelt over uw vakantie, neem dan zo ver mogelijk vooraf contact met ons op.

Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers onze absolute prioriteit heeft.

Mocht u toch willen annuleren raadpleeg dan uw voorwaarden van uw eigen Reis- en Annuleringsverzekering.

Wat gebeurt er als het coronavirus op een schip wordt geconstateerd?

Als een geval aan boord wordt geïdentificeerd worden de medische en gezondheidsinstanties onmiddelijk op de hoogte gebracht. Procedures voor infectieziekten worden dan onmiddellijk ingezet op advies van de overheidsinstanties.

Krijg ik mijn geld terug als er een inreis of reis verbod komt in Nederland?

Op dit moment is er geen inreis verbod, en tenzij er een tweede golf uitbreekt, verwachten wij dit ook niet meer. Mocht het inreis verbod er wel komen bekijken wij wat de mogelijkheden zijn. Een gouden regel is er voor deze situatie niet.

Ik heb een annuleringsverzekering via HW Yachtcharter afgesloten valt deze situatie onder de dekking.

De annuleringsverzekering van HW Yachtcharter dekt geen natuurrampen, virusuitbraken of negatief reisadvies. Alleen als u besmet bent met het Corona-virus Covid-19 kunt u met een arts verklaring uw reis annuleren.

Heeft u nog andere vragen?

Neem voor meer informatie contact op met onze receptie via:

 1. Telefoon: 0566 624062 (gebruikelijke belkosten)
 2. Email: info@hwyachtcharter.nl
 3. Whatsapp: 06-13351766

.

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.0! Bekijk alle beoordelingen