Vakantie planner

40% lastminute korting!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Laatste informatie rondom het Coronavirus COVID-19

Update 1 April 2020, 16:00 uur

Onze gasten met afvaartdatum voor 1 mei hebben van ons een coulance regeling aangeboden gekregen. Voor alle aankomsten na 1 mei volgt later bericht.

Wegens drukte vragen wij u alleen telefonisch contact op te nemen als u een afvaartdatum voor 1 mei heeft. Vaart u af na 1 mei dan graag alleen contact via e-mail. U krijgt hier zo spoedig mogelijk antwoord op, maar de verwerkingstijd is langer dan u van ons gewend bent.

Nieuwe maatregelen welke ingevoerd zijn door de Nederlandse Regering op 31-03-2020, welke van toepassing zijn op uw bootvakantie:

 • Er is geen inreisverbod, er wordt wel dringend verzocht thuis te blijven. Om deze reden hebben wij al onze gasten tot 1 mei een mail gestuurd met een coulance regeling.
 • Mocht u nog wel willen varen, dan mogen er maximaal 3 personen aan boord, of het aantal personen dat behoort tot 1 huishouden.
 • Gemeente bruggen worden niet bediend tot in ieder geval 28 april. Provinciale bruggen draaien wel.
 • Sanitair voorzieningen in jachthavens blijven gesloten. Elke jachthaven mag zijn eigen maatregelen nemen. Het kan ook voorkomen dat een jachthaven volledig afgesloten is. Tot dusver hebben wij hier weinig meldingen van gekregen.
 • Horeca, Musea, en alle andere openbare gelegenheden blijven ook tot 28 april gesloten.

Actuele informatie over Coronavirus in Nederland

Op internet zijn er veel geruchten, speculaties en valse berichten over de verspreiding van het coronavirus en de maatregelen die in Nederland zijn genomen tegen de verspreiding. Daarom brengen wij u via deze site op de hoogte van de berichtgeving van de officiële instanties. Wij zullen proberen deze informatie up-to-date te houden.

De informatie is afkomstig van de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM en van de website van de Rijksoverheid, dus van een officiële instantie.

Reisbeperkingen in Nederland

Er zijn op het moment geen beperkingen bij het betreden of reizen in en naar Nederland. De beperkende regelgeving voor evenementen voor meer dan 100 personen is tot 1 juni aangescherpt. Dit betekent dat evenementen voor meer dan 100 personen worden afgelast of uitgesteld. Er is nog steeds geen verbod op reizen binnen en naar Nederland maar er wordt door onze regering dringend verzocht om thuis te blijven.

Jachthavens, bruggen, sluizen, Horeca, Musea en andere openbare gelegenheden zijn eerst tot 28 april gesloten.

Veel gestelde Vragen:

Bent u nog bereikbaar en open vanwege het Corona-Virus?

Onze jachthaven en schepen blijven beschikbaar voor onze gasten. Wij doen ons uiterste best om uw reis zo ongecompliceerd mogelijk te maken zodat u zonder zorgen van uw bootvakantie kunt genieten.

Kan ik mijn reis annuleren vanwege het Corona-virus

Zolang u zelf niet besmet, of een vermoeden bestaat dat u besmet bent met het Corona-virus is er geen reden om de geboekte reis bij HW Yachtcharter te annuleren. Als u door eerdere ziekten tot de risicogroep behoort moet u rekening houden met uw reisplannen en adviseren wij u om gebruik te maken van onze kosteloze omboekingsregeling voor 2020.

Mocht u toch willen annuleren raadpleeg dan uw voorwaarden van uw eigen Reis- en Annuleringsverzekering.

Ik heb angst want vanwege mijn leeftijd behoor ik tot de risico groep mag ik annuleren?

HW Yachtcharter houdt de situatie omtrent het corona-virus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten nauwlettend in de gaten. Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van onze gasten en medewerkers onze absolute prioriteit heeft.

Een bootreis behoort niet tot de risicogroepen van de Nederlandse overheid, u reist in groepen kleiner dan 100 personen. Daarnaast hebben wij maatregelen genomen dat er nooit meer dan 1 huurder tegelijk in onze receptie aanwezig is. Hier zijn wij heel strikt op. Daarnaast hebben wij nog een aantal voorzorgsmaatregelen genomen zie onderaan deze pagina.

Mocht u toch willen annuleren raadpleeg dan uw voorwaarden van uw eigen Reis- en Annuleringsverzekering.

Wat gebeurt er als het coronavirus op een schip wordt geconstateerd?

Als een geval aan boord wordt geïdentificeerd worden de medische en gezondheidsinstanties onmiddellijk op de hoogte gebracht. Procedures voor infectieziekten worden dan onmiddellijk ingezet op advies van de overheidsinstanties.

Krijg ik mijn geld terug als er een inreis of reis verbod komt in Nederland?

Op dit moment is er nog geen inreis verbod, dit bekijken wij per dag. Een gouden regel is er voor deze situatie niet. Mocht het inreis verbod er wel komen bekijken wij wat de mogelijkheden zijn.

Tot die tijd adviseren wij u om uw eigen reis en annuleringsverzekering te raadplegen.

Ik heb een annuleringsverzekering via HW Yachtcharter afgesloten valt deze situatie onder de dekking.

De annuleringsverzekering van HW Yachtcharter dekt geen natuurrampen, virusuitbraken of negatief reisadvies. Alleen als u besmet bent met het Corona-virus Covid-19 kunt u met een arts verklaring uw reis annuleren.

Heeft u nog andere vragen?

Wij verzoeken u alleen contact op te nemen als u reis begint voor 1 Mei
Neem voor meer informatie contact op met onze receptie via:

 1. Telefoon: 0566 624062 (gebruikelijke belkosten)
 2. Email: info@hwyachtcharter.nl
 3. Whatsapp: 06-13351766

Maatregelen getroffen door HW Yachtcharter

 1. Voor onze schepen geldt de beperking van maximaal 3 personen of het aantal personen dat behoort tot 1 huishouden
 2. Wij vragen u de borgsom via de bank over te maken, u ontvangt hier nog een aparte mail over.
 3. Wij beperken het aantal gasten dat gelijktijdig in de receptie is tot maximaal 1 (de hoofdhuurder).
 4. Wij verzoeken u dan ook dat alleen de hoofdhuurder zich in het kantoor meldt, de mede passagiers mogen
  buiten of in de auto wachten.
 5. Voor u en onze hygiëne stellen wij aan boord waszakken beschikbaar, na afloop van de vakantie kan hier ons beddengoed in.
 6. Wij verzoeken u een eigen hoofdkussen mee te nemen.
 7. Bij ons op de haven geven wij u niet de hand, maar ontvangen wij u met een vriendelijke glimlach
 8. Bij het aanmelden verzoeken wij u eerst de handen te wassen, alvorens u te melden bij de balie.
Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.0! Bekijk alle beoordelingen