Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Grou watersportcentrum van Friesland

Grou, het begin en eindpunt van uw vakantie, is ontstaan op een terp die omstreeks het jaar 1000 werd verhoogd. Het oude centrum van Grou is als beschermd dorpsgezicht een bezoek meer dan waard. Dat geldt ook en met name voor de St. Pieterkerk met haar opvallende zadeldaktoren.

In plaats van het Sinterklaasfeest wordt in Grou, in februari het Sint Piterfeest gevierd. Deze Fries sprekende goedheiligman is genoemd naar de apostel Petrus, de beschermheilige van de schippers en vissers.

Toerist Informatie Friese Dorpen!

Grou(w)
Heeg
Lemmer
Eernewoude
Woudsend
Joure
Heerenveen
Burgum
Makkum
Langweer
Koudum

Het centrum

Doordat Grou zich ook door haar ligging heeft ontwikkeld tot een watersportcentrum van naam, heerst er in het zomerseizoen altijd een gezellige drukte en zijn er goede restaurants en uitgaansgelegenheden. Tevens beschikt het dorp over 3 supermarkten zodat u de boodschappen ook bij ons in het dorp kunt doen.

De diverse restaurants en horeca gelegenheden bieden u keuze uit vele soorten menu’s en specialiteiten. Het is zeker de moeite waard om op vrijdag of maandag avond in de nieuwe haven van Grou te gaan liggen.

Horeca en uitgaan in Grou

Grou heeft een scala aan horeca met heerlijke terrasjes, uitstekende restaurants en gezellige bars, waar de Friezen graag een borreltje drinken en een praatje maken met de gasten in hun dorp. In de zomermaanden worden tal van evenementen georganiseerd, waar jong en oud vertier vinden.

   Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

De karakteristieke Friese dorpen!

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen