Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Makkum rustiek vissersdorp

Makkum dit rustieke vissersdorp met een eigen boulevard en een stralend mooi wit strand, direct aan het IJsselmeer. Makkum is goed te bereiken via de binnenwateren. Als tip willen we mee geven om even door de sluis te gaan om in de haven “Marina Makkum”te gaan liggen, zo kunt u ’s avonds een heerlijke strandwandeling maken.

Toerist Informatie Friese Dorpen!

Grou(w)
Heeg
Lemmer
Eernewoude
Woudsend
Joure
Heerenveen
Burgum
Makkum
Langweer
Koudum

Het centrum

De kenmerken van dit vissersdorp komen naar voren als u door het oude centrum loopt, het centrum kent een aantal makkelijke en leuke winkels waaronder een bakker, slager en een supermarkt. Dit sfeervolle vissersdorpje met haar statige koopmanshuizen en rijkversierde geveltjes was vroeger een belangrijke industrie- en handelsplaats. Tegenwoordig is Makkum een geliefde watersportplaats. Jaarlijks passeren vele plezierjachten de oude sluis in Makkum. Geniet van de gezellige terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes. Met name in de zomermaanden worden in Makkum veel festiviteiten georganiseerd, zoals Leugenbollenpop, Makkumer Merke, de korte baandraverij en zomeravondbraderieën.

Boulevard

De gezellige boulevard trekt zowel in de zomer- als de wintermaanden veel publiek. Heerlijk flaneren of gewoon lekker uitwaaien. Aan de boulevard vindt u o.a. leuke winkeltjes, twee surfscholen, terrasjes en restaurants.

Rondvaart “It Preamke”

De omgeving van Makkum verkennen in een nostalgische praam. Een rondvaart door prachtige natuurgebieden. ’s Avonds is de praam sfeervol verlicht. Stichting It Preamke, Turfmarkt 33, tel. 0515 232 222.

Dagtochten vanuit Makkum

Vanuit Makkum worden verschillende dagtochten georganiseerd, welke u naar bijzondere plekken in Friesland brengen. Opgave deelname via tel. 0515 232 222.

Aldfaers Erfroute

Exmorra, Allingawier en Piaam vormen in de wereld een unieke museumroute. 20 kilometer cultuurhistorie in de vorm van fraai gerestaureerde en oorspronkelijke ingerichte historische panden, ambachten, gereedschappen en gebruikersvoorwerpen. Dit alles achtergelaten door de 18e en 19e eeuwse Friese plattelandsbevolking. Wandel, fiets of vaar deze 20 kilometer lange cultuurhistorische route en geniet tegelijkertijd van het Friese polder- en terpenlandschap.

   Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

De karakteristieke Friese dorpen!

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen