Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

.

.

.

Zonnestralen Vangen Met Pasen!

Wat leuk dat je nu al zin hebt in Pasen 2021! Helaas duurt het nog even, maar wij hebben alvast de zon voor je besteld.

Pasen is altijd een gezellige en vrolijke tijd want de natuur wordt weer groen en bloemen komen weer tevoorschijn in de vrolijkste kleuren.
Dit jaar valt Pasen op 4 en 5 april en Goede Vrijdag op 2 april. Door deze extra vrije dagen, is het een prima gelegenheid om er een
lekker lang paasweekend van te maken. Trek er op uit met je kinderen, met vrienden of met zijn tweetjes.

.

.

.

.

.

.

Aftellen naar het Paasweekend!

HoursMinutesSeconds
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Paashaas-Decoratie-Paaseitjes-Brochure-website
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Paashaas-Tulpenveld
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Paashaas-Decoratie-Paaseitjes-Brochure-website


”Pasen is meer dan eieren zoeken!”

Als je aan Pasen denkt, dan denk je aan paaseieren zoeken, brunchen en vrolijk huppelende lammetjes in de wei. Het is voorjaar en je wil er op uit!
Normaalgesproken doen we dit ook massaal tijdens het Paasweekend en zijn er leuke evenementen en activiteiten die we kunnen bezoeken met het gezin, familie of vrienden. Dit jaar is het helaas anders en vanwege de corona maatregelen zijn evenementen en activiteiten door de rijksoverheid verboden.

De lockdown en de avondklok duurt tot tenminste 15 maart 2021.
Natuurlijk hopen wij dat er in april meer versoepeling is en er alsnog leuke activiteiten gepland zijn voor jong en oud.

.

.

.

.

Boot-Huren-Friesland-Zonder-Vaarbewijs-Paaseieren

.

.

.

Maar wat kan je allemaal doen als je van boord gaat?

.

Ondanks de coronamaatregelingen zijn er nog heel veel leuke andere activiteiten te doen tijdens het Paasweekend. Ga bijvoorbeeld de natuur in, maak een mooie wandeling of ga lekker fietsen. Onderweg kan je een rustig plekje zoeken om te gaan picknicken maar ook zijn er onderweg in de dorpjes en steden veel mogelijkheden om een koffie-to-go met wat lekkers te nuttigen, een borrelbox of zelfs een diner af te halen.

Wij hebben al een aantal leuke suggesties voor jullie.

.

.

.

.
.
Restaurants nog niet open om te lunchen of dineren? Laat je eten lekker aan boord bezorgen!
(Kijk voor de actuele opening- en bezorgtijden op de website van het restaurant.)

.

.

.

.

.

.

.

.

Binnen en buiten activiteiten met kinderen.

Trek je wandelschoenen of regenlaarzen maar aan of zet je fiets vast klaar!

.

.

Ga KidsProof de Alde Feanen ontdekken!

Wil je zelf de weg vinden in De Alde Feanen, één van de grootste moerasgebieden van Noordwest-Europa?
It Fryske Gea heeft mooie KidsProof rugzakroutes uitgezet. Hierbij speuren de kinderen het gebied af naar routepaaltjes en voeren daar
opdrachten uit zoals waterbeestjes vangen, roofvogels spotten of gaan ze spoorzoeken! Een leuk avontuur voor het Paasweekend!
.
.
Ontdek de routes ↓

.

.

”Bijna alles is dicht, maar de natuur is open.”

.

.

De Moerasroute in de Alde Feanen
(8 – 13 jaar / 1,5 – 2 uur)

Verrekijker in de aanslag! In dit grootste moerasgebied van Fryslân beleef je met doe-opdrachten de wildernis. Ontdek de roofvogel zo groot als een deur, ga waterbeestjes vangen, voorspel het weer en zoek naar sporen van dieren.

Route: De moerasroute gaat langs vogelhutten, rietvelden, open water en bosjes vol vreemde vogels.

.
.
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Rietvelden-Eernewoude

Klein kikkerpad in de Alde Feanen
(4 – 6 jaar / 1 uur)

Klein Kikkerpad, speciaal voor kleine natuurontdekkers. Aan de hand van doe- opdrachten kruip je in de huid van de kikker en ontdek je hoe hij de wereld ziet. Bekijk zijn wereld door waterbeestjes te vangen, kikkersprongen te maken en zijn vijanden te ontlopen. Het leven van de kikker is één groot avontuur, ga je mee?

Route: het Klein kikkerpad loopt door het Pettebosk, een speelbos met rietvelden, speelweide en moerasbos. Nationaal Park De Alde Feanen in het klein.

.Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Kikkerpad-Eernewoude

Otterpad in de Alde Feanen
(7 – 12 jaar / 1,5 uur)

De otter is het grootste én leukste waterzoogdier van Nederland. Een moerasgebied is niet compleet zonder hem. Otters zijn echte moerasdieren, daarom voelt hij zich hier goed thuis. Met deze rugzakroute ga je op ontdekkingsreis in het gebied van de otter en leer je van alles over de otter. Wat eet hij, waar rust hij, maar ook waarvoor de otter moet uitkijken.

Route: het Otterpad loopt door het Pettebosk, een speelbos met rietvelden, speelweide en moerasbos. Nationaal Park De Alde Feanen in het klein.

.
.Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Otterpad-Eernewoude

.

.

Bron: It Fryske Gea.

Wegens corona zijn de rugzakroutes onder voorbehoud.
Kijk voor het laatste nieuws op de website van It Fryske Gea

.

.

Speelbos Joure

Binnen spelen was nog nooit zó leuk! Klimmen en klauteren, glijden, een ballen vulkaan, vier ballen kanonnen en een heuse jungle. Je kan je uitleven op het glow in the dark voetbalveld, of te gekke salto’s maken op het springkussen. Wil je liever griezelen in het spookhuis of tikkertje spelen in het doolhof? Ook dat kan!

Speelbos Joure is ruim 1500 m2 speelplezier voor kinderen van 1 t/m 12 jaar. De speeltoestellen zijn speciaal voor jonge kinderen ontworpen; ze zijn voorzien van kleine opstapjes.

Voor de allerkleinsten is er het peutereiland, kinderen boven 3 jaar zijn hier niet toegestaan.

Meer info? Kijk op de website van Speelbos Joure.

Kinderspeelparadijs
Ballorig Sneek

Kom binnenspelen en ga op avontuur in de klimtoestellen, springen op de trampolines of rollen in de ballenbak. Bij Ballorig Sneek  kunnen kinderen zelf spelen in een veilige omgeving, omringd door leeftijdsgenootjes. Er is veel te doen, ook voor de kleintjes is er een aparte speelplek. Klim elkaar achterna en kijk eens hoe sterk je bent! Het is een veilige omgeving want alles om je heen is zacht. Vrijwel niets is geautomatiseerd zodat de creativiteit optimaal wordt gestimuleerd. De verschillende speeltoestellen zorgen elk op een eigen manier voor de ontwikkeling van het kind.

Kijk voor het laatste nieuws op de website!
Ballorig heeft ook een vestiging in Heerenveen

IJs boerderij Boereiis Akkrum

Op de boerderij kunnen bezoekers in de stallen bij de melkkoeien kijken. En je mag de koeien aaien! Tegen een kleine vergoeding is een rondleiding mogelijk, waarbij er overal op de boerderij een kijkje genomen kan worden! De kinderen kunnen heerlijk spelen in de grote speeltuin met o.a. diverse klimtoestellen, speeltracktoren en een ‘springbulte’!

In de boerderijwinkel verkopen zij  ambachtelijke Boereiis, Jinhuster advocaat, Jinhuster boerenjongens en Friese streekproducten zoals: (schapen)- kaas, droge worst, roggebrood, jam en wijn.

Kijk op de website voor meer informatie.

Het Kameleondorp Terherne

In 1948 schreef Hotze de Roos zijn eerste boek genaamd: ‘Hielke en Sietse, de belhamels van de dorpssmid’ De oorspronkelijke titel werd echter verandert in ‘De Schippers van de Kameleon’ en in 1949 was het eerste Kameleon boek te koop. Stap in Terherne in de wereld van de Schippers van de Kameleon! De Kameleonboerderij en het dorp Lenten waar Hielke en Sietse wonen is levensgroot nagebouwd. Vaar mee in de Kameleon en word lekker vies op het Avonturen Eiland.

Kijk voor actuele informatie op de website van Het Kameleondorp.

.

.

Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Speelbos-Joure
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Ballorig-Sneek-Speelpark-Ballenkanon
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Ballorig-Sneek-Speelpark-Glijbaan
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Ijsboerderij-Akkrum
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Beleefboerderij-Akkrum
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Ijsboerderij-Akkrum-Streekwinkel
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Kameleondorp-Terherne
Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Kameleondorp-Terherne-Klinkhamer

.

.

Of stap lekker op de fiets en ontdek de mooiste fietsroutes.

.

.

Fryske Gea Route –
Nationaal Park de Alde Feanen

Echte natuurliefhebbers opgelet! Je fietst dwars door de natuur en laat je onderweg viermaal overzetten met een pontje. Kijk goed om je heen dan spot je wellicht een lepelaar, aalscholver of misschien zelfs de zeearend.

Dit is een fietsroute van 26 KM en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.
De route kan je hier downloaden.
.
Bron:
Visit Friesland
.

Zoek je een andere leuke wandel- of fietsroute?
Kijk eens op Route.nl

Hier vind je meer dan 100.000 gratis wandel- en fietsroutes. En weet je wat handig is? Je kan de routes zelfs downloaden op je telefoon.

Zonnestralen-Vangen-Met-Pasen-Fietsen-Fietspont-Eernewoude

De Kameleon Route

De Kameleonroute gaat langs weilanden en het mooie Sneekermeer. Onderweg kom je een aantal molens tegen en een fietspont over de Nije Skou. De pontverbinding stamt uit 1750. (Let op: De pont is in bedrijf van 1 april tot 15 oktober, van 10 tot 20 uur.) Een ander hoogtepunt op de route is het Kameleondorp bij Terherne naar de boeken van schrijver Hotze de Roos met als hoofdpersonen de tweeling Hielke en Sietse. Het Kameleondorp is ook erg leuk om met kinderen heen te gaan.

De Kameleonroute is 35 KM en duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten.

Hier kan je de Kameleonroute downloaden.
.

Bron: Visit Friesland

.

.

Nog geen plannen voor het Paasweekend gemaakt?

Dan ben je bij HW Yachtcharter Grou aan het juiste adres!

Bij ons kun je al een motorjacht huren voor 2 tot 9 personen. Wil je te varen met je gezin, vrienden of lekker met z’n tweeën dan hebben wij een passende motorjacht voor je. De schepen van HW Yachtcharter variëren in lengte van 9 tot 14,50 meter en in doorvaarhoogte van 2,40 meter tot 4,40 meter. Alle motorjachten bieden de faciliteiten om een prachtige vaarvakantie te beleven onder alle weersomstandigheden. Bijna allemaal zijn ze uitgerust met een verwarmde XXL-Cabrio met lounge bank. Elk type jacht is geschikt voor de Nederlandse binnenwateren, voor het IJsselmeer heeft u toestemming nodig.

Extra luxe uitgerust!

Daarnaast beschikken onze huurjachten over gratis elektronische navigatie op een iPad, een boeg- en/of hekschroef, warm- en koud stromend water, tenminste één toilet, een koelkast, gasfornuis, 220 volt, een goede verwarming, radio-CD speler en een automatische schotel voor de televisie!

Bij ons kun je zonder vaarbewijs een boot huren!

Wist u dat alle boten van HW Yachtcharter zonder vaarbewijs te huren zijn? Een vaarbewijs is niet nodig want voor het huren van een motorboot die niet langer is dan 15 meter en niet sneller kan varen dan 20 km per uur, hoef je in Nederland geen vaarbewijs te bezitten. Heb je nog nooit met een boot gevaren. Wij bieden vaarinstructies aan voor de beginnende watersporters. Onze instructeurs maken een goede stuurman van je in twee tot vier uur.

.

.

  • Vaste prijs Garantie!
  • Allergie en rookvrije schepen (huisdieren niet toegestaan)
  • Gratis Ipad aanboord met waterkaart navigatie
  • Gratis parkeren van uw auto’s
  • Op eigen werf gebouwde en goed onderhouden schepen
  • Varen met een schip zonder vaarbewijs;
  • Diesel afrekenen per liter.

.

.

.
.
Vragen of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

.

Contact

Algemeen contactformulier. Formulier is zichtbaar op de contactpagina.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.0! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen