Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Algemene informatie boot huren

Algemene informatie boot huren

Een boot huren en vaarbewijs vrij op vaarvakantie in Friesland Nederland!

Een vaarvakantie met een huur boot door één van de mooiste gebieden van Nederland. Dat kan op de Friese wateren, het grootste aaneengesloten merengebied van Europa. Afwisseling van rust, ruimte en karakteristieke Friese plaatsen zorgen voor een afwisselende vakantie voor zowel jong als oud.

Is een motorboot vakantie met een huur boot in Friesland ook een droom voor u? Wij helpen hem graag realiseren. Met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van huur boten hebben wij de nodige ervaring in huis om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Onze moderne huurvloot ligt met zijn goed onderhouden huur boten op u te wachten! Kortom een boot huren doet u bij HW Yachtcharter Grou.

Vaarbewijs? Niet nodig!

Voor het huren van een motorboot die niet langer zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen varen dan 20 km per uur hoeft men in Nederland geen vaarbewijs te bezitten. Uiteraard is het wel belangrijk dat u op de hoogte bent van de vaarreglementen. Deze kunt u op onze site terugvinden onder “Vaarregels op het water”.

Beginnende watersporter, heeft u nog nooit gevaren?

Voor beginnende watersporters hebben wij een aantal instructeurs die van u in twee tot vier uur een goede stuurman maakt. Ook de bemanning krijgt instructie met het afmeren en hoe om te gaan met de trossen en de stootkussens. Aan een vaarinstructie zijn kosten verbonden, vraag naar de voorwaarden.

Volgens Albert Hendriks van Friesland Holland: “Varen is niet moeilijk. Je moet rustig blijven, vooral bij manoeuvres in havens en in de sluis. Je moet het tempo van een auto vergeten. De meeste huurders moeten eerst even acclimatiseren: wennen aan een andere, gemoedelijke sfeer, de frisse lucht en de rust in een omgeving met veel natuur en historie.”

Fiets mee aan boord!

Bij het boot huren is een fiets-vaarvakantie een actieve, comfortabele en ontspannende manier van vakantie vieren. Verblijf comfortabel aan boord van uw eigen “privé” jacht en vaar over de prachtige waterwegen van Friesland. Combineer dit met de vele fietsroutes door de mooiste gebieden van Friesland en u beleeft een onvergetelijke vakantie. HW Yachtcharter biedt gezinnen, echtparen of groepen deze unieke, actieve en ontspannende fietscruises op en rond het water in Friesland.

Onze website biedt u tal van ideeën en tips voor (fiets-)vaartochten met onze huurboten. Wij helpen u graag met het plannen van uw vakantie, schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen via telefoon of email.

Een fiets mee aan boord is dus ideaal om alle mooie plekjes bereikbaar te maken. Bovendien is een fiets handig bij het doen van boodschappen of een bezoek aan een museum, pretpark of subtropisch zwembad.

Een fiets huren?

Dit is bij ons mogelijk! Wij verhuren luxe comfortabele fietsen. Voor voorwaarden en reservering van huurfietsen kunt u contact met ons opnemen via telefoon of email.

Bekijk onze jachten

 

Algemene informatie boot huren

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen