Vakantie planner

First Minute vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

G.J.S. begint jachtwerf: Dutchess Yachts

GROU (NL) – Jachtverhuurder Hans Willem Rienks (30) mede-eigenaar van GJS | HW Yachtcharter in Grou, heeft besloten zijn luxe jachtbouwactiviteiten meer gestalte te geven: Dutchess Yachts. De naam staat voor een lijn sterk uiteenlopende modellen motorjachten van staal en aluminium die niet op voorraad, maar uitsluitend in opdracht worden gebouwd. ‘Try before you buy’ kan via het zusterbedrijf GJS – HW Yachtcharter

Aanleiding is de interesse voor het eerste Dutchess motorjacht dat in 2014 speciaal voor de Jachtbouw is ontwikkeld. “Officieel is het een Dutchess Executive 47, een demoschip dat ondergebracht is bij GJS – HW Yachtcharter. We komen ook met een Dutchess Solide met achterkajuit, afgeleid van de bekende Vacance Solide, naar een ontwerp van Jan Visser Yacht Design uit Sneek. Wij bezitten nu het merk en de rechten op alle de vier modellen Vacance Solide. Voorts werken we op de werf aan een uniek snelvarend aluminium jacht met twee Nanni Diesels van 320 pk elk. De 13 meter lange Dutchess Stanza kan straks bijna 50 km per uur varen. Het tweepersoons schip krijgt de allernieuwste techniek aan boord en de meest comfortabele uitrusting, zoals een bekleding van hoogwaardig leer. Het hele interieur is van teak.”

Voor een Dutchess Executive 47 moet je € 450.000,- neertellen, voor de halfglijder Stanza € 600.000,-. Het zijn geen serieschepen, maar zogenaamde ‘custom built yachts’, dus gemaakt naar de wensen van de opdrachtgever. De Solide-modellen moeten tussen de € 300.000,- en een half miljoen euro kosten.

Hoger rendement
De crisis in de jachtbouw is hevig, maar er is veel interesse voor betaalbare, met zorg gebouwde custom built jachten die je vóór de koop helemaal uit kunt proberen door ze eerst te huren. “We hebben de werfhallen al voor groot onderhoud aan custom built schepen, refit en opwaardering met extra’s. Dus daarin hoeven we niet meer te investeren. De hallen voor het schilder- en installatiewerk worden door de nieuwbouw nog beter bezet. De demomodellen leveren direct rendement op omdat ze tot 30 weken per jaar worden verhuurd. Nieuwe zeer luxe schepen zijn erg gewild.”

Voor meer informatie: www.dutchessyachts.nl

Laatste artikelen:

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.0! Bekijk alle beoordelingen