Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Vaarroute met kinderen door Friesland

Op zoek naar een leuke vakantie met kinderen in Friesland? Boek nu een kindvriendelijke vaarvakantie!

Op zoek naar een vakantie met kinderen? U houdt van varen? Combineer deze twee liefdes en huur een boot bij HW Yachtcharter. Speciaal voor u en uw kinderen hebben wij een kindvriendelijke vaarroute door Friesland uitgestippeld, om u deze prachtige provincie vanaf het water te laten zien en te ervaren. In iedere plaats waar u aanlegt zijn leuke activiteiten  voor kinderen te doen. Ook tijdens het varen hoeven de kinderen zich niet te vervelen, er is een spellentas samengesteld, voor urenlang speelplezier. De route is zo ingedeeld, dat u per dag hooguit drie uren aan het varen bent.

Na een dag spelen, verkennen en ontdekken, wilt u genieten van een maaltijd bij een restaurant dat geschikt is voor kinderen. Ook daar is aan gedacht; per dorp of stad is gekeken welke restaurants kindvriendelijk zijn.

Kortom; de ideale vaarvakantie met uw kinderen boekt u bij HW yachtcharter

Yachtcharter Terherne | Kameleon dorp

Terherne

Op de eerste dag van deze vaarroute voor kinderen vaart u naar het pittoreske watersportdorp Terherne, waar het vakantiegevoel door uw aderen stroomt zodra u aanlegt! 

Waterpret

De kinderen bouwen zandkastelen in het zand van het strandje van Terherne, terwijl de ouders emmertjes water van het Sneekermeer legen in de slotgracht van het kasteel. Lekker met de voeten in het water, of durf jij al helemaal in het water te zwemmen? 

Sportief

Heb je toevallig je skeelers meegenomen aan boord? Pak ze dan gauw en neem ze mee naar de skeelerbaan! In Terherne is een prachtige skeelerbaan, van bijna Olympische afmetingen! Hoeveel rondjes kun jij skeeleren? In de winter wordt deze skeelerbaan als ijsbaan gebruikt, als het vriest tenminste… 

Centrum

Het centrum van Terherne is niet heel groot, maar wel gezellig! Slenter door het dorp en ontdek de leuke winkeltjes, waar je vaak wel leuke snuisterijen kunt vinden, kleding, leuke cadeautjes of souveniers. Na al deze inspanning is er gelukkig genoeg ontspanning in Terherne. Er zijn leuke terrassen en restaurants, zowel in het dorp als aan het water, bijvoorbeeld ’t Far en eetcafé Portunus. 

Kameleondorp

Dit dorp is bekend door het Kameleondorp. Het kameleondorp is gebaseerd op boeken van Hotze de Roos, schrijver van de boeken ‘de Kameleon’. De boeken spelen zich af in het dorp Lenten en dat is nagebouwd in Terherne. Het Kameleondorp staat garant voor uren speelplezier, ontdekken en beleven! Ook als het weer wat minder is, kun je je hier urenlang vermaken. 

 

 

foto: www.allwindow.nl

Joure

Op de tweede dag van deze vaarroute vaart u naar Joure. In Joure is een passantenhaven met alle noodzakelijke voorzieningen. Joure is van oudsher een ambachtsstad, deze ambachten kunt u nog steeds bekijken in het museum van Joure. 

Waterpret

Door het zand banjeren, pootje baden, zwemmen, het kan allemaal op het strandje Put van Nederhorst. Er zijn speeltoestellen, waar uw kroost zich naar hartelust kan uitleven. 

Wilt u liever niet het gevoel van zand tussen uw tenen, maar gaat u liever van de glijbaan? Ook dat kan! Want in Joure is een subtropisch zwembad; Swimfun. Met zowel binnen als buiten veel zwemplezier, met een glijbaan, een wildwaterbaan, een glijbaan waarmee je vanaf kunt roetsjen met een band of in de stroomversnelling. Swimfun staat garant voor een dag vol waterpret! 

Bowlen, midgetgolfen en musea

Wilt u de dag op een andere manier doorbrengen? Dan kunt u  gaan bowlen of midgetgolfen. De strijd zal losbarsten op de bowlingbaan of op de midgetgolfbaan! Maar ook een erg leuk alternatief is het Puzzelmuseum, voor de puzzelliefhebbers, of het Museum Joure, waar oude ambachten worden getoond. Van koffiebrander tot klokkenmaker, van zilversmid tot koperslager. Op deze wijze ziet uw kind hoe het er vroeger aan toe ging, ze mogen bijvoorbeeld hun eigen boekenlegger drukken! 

Centrum

Joure heeft een gezellig centrum, vol verschillende winkels. U kunt er te kust en te keur, van kleding tot speelgoed, van cadeaus tot sieraden. Ook is er in Joure voldoende gelegenheid om een kop koffie te drinken met wat lekkers erbij, te lunchen of te dineren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen bij Grand café de Oranjerie, Pizzeria Sardegna of Wokrestaurant Ming.

foto: heeg.info

foto: heeg.info

Heeg

Op de derde dag van uw vaarroute vaart u naar Heeg. Het dorp Heeg is een echt watersportdorp, dat ligt aan het Heegermeer. Vroeger was palingvisserij een belangrijk bestaansmiddel, tegenwoordig is dat de watersport. Een leuke plek om even rond te kijken! 

Waterpret en ravotten

De emmertjes en schepjes mogen weer mee! Naast het Watersportpark ”De Pharshoeke” is een strandje, waar uw kroost heerlijk kan spelen in het zand en het water. Ook zit er hier een leuke speeltuin voor uw kinderen, waar ze zich in kunnen uitleven!

Een leuke plek om aan te leggen is het Konijneneiland (Langehoekspolle). Het eiland dankt zijn naam aan het feit dat er vroeger veel konijnen woonden. Tegenwoordig zijn er weinig tot geen konijnen meer. Voor kinderen is het een erg leuke plek; ze kunnen er verstoppertje spelen, hutten bouwen, etc. En wat dacht u van gezellig picknicken op het eiland? 

Uit eten

Natuurlijk denken we ook in Heeg aan de inwendige mens. Bent u een echte visliefhebber? Dan kunt u terecht bij Veenstra’s Vishal, al meer dan vijfentwintig jaar een begrip in Heeg. Voor verse gerechten met streekproducten kunt u heerlijk eten bij Jonas in den Walvis. Wilt u in de avondzon genieten aan het water van een zeer gevarieerde kaart? Schuif dan aan bij Restaurant Ald Wal

 

 

 

 

Foto: www.vakantiehuismakkum.nl

Makkum

Op de vierde dag van uw vaarroute vaart u naar Makkum. Makkum is een prachtige toeristenplaats in Friesland, met een pittoresk centrum. Makkum staat bekend om haar Makkumer aardewerk, op de kaart gezet door het oudste bedrijf in Nederland, Koninklijke Tichelaar. Dit bedrijf is wereldwijd een begrip op keramisch gebied. 

Waterpret

Iedereen voelt zich thuis op het kilometerlange, schone zandstrand van Makkum! In de zomer is het steevast een gezellige drukte op de boulevard en het strand. Met kinderen die spelen in het zand of hun eerste baantjes spartelen in het veilige, kniediepe water. 

Recreatie

Marina Makkum is een kindvriendelijke jachthaven, waar kinderen zich absoluut niet hoeven te vervelen. Er is een recreatieteam voor de kinderen, een zwembad, speeltuinen en tafeltennistafels, voetbaltafel en een groot Mens-erger-je-niet spel. 

Centrum

Een prachtig centrum met karakteristieke panden, gericht op toeristen. Strijk neer op een terras bij bijvoorbeeld De Zwaan, Badhûs de Flevo  en geniet van wat Makkum u te bieden heeft.  

 

foto: mapio.net

Bij minder mooi weer: Workum

Workum is ook een mogelijkheid om uw vierde dag op deze vaarroute door te brengen.  Als het geen weer is om aan het strand van Makkum te vertoeven, is Workum een goed ‘slecht-weer’ alternatief. 

Centrum

Workum is één van de oudste stadjes van Friesland, waar u gezellig kunt winkelen, maar waar u ook op cultureel gebied aan uw trekken komt. U kunt het Jopie Huisman museum bezoeken, maar ook door de stad struinen om de mooie gevels en monumenten te bekijken. Na een actieve dag kunt u heerlijk eten bij De witte herberg.

foto: www.bolward.nl

Bolsward

De vijfde dag van uw vaarroute vaart u naar Bolsward. Bolsward is één van de Friese elf steden en ontstaan op drie terpen. Het is een prachtige historische stad om te bekijken. In Bolsward zijn veel monumenten en historische gebouwen te vinden, bijvoorbeeld de Broerekerk, 

Centrum

Bolsward heeft een erg gezellig centrum, met vele leuke winkeltjes met erg leuke snuisterijen. Ook op cultureel gebied kunt u te kust en te keur in Bolsward. Bijvoorbeeld het Titus Brandsma Museum of neem een kijkje in de Broerekerk. Van zo’n dag in Bolsward krijgt u natuurlijk dorst of trek. Ook voor de inwendige mens kunt u heel goed terecht in Bolsward. Bijvoorbeeld bij Pizzeria Ponte Vecchio, Brasserie E&D, Frans’ Hollands Eethuis of bij Happy China. 

foto: www.poortvansneek.nl

Sneek

Op de zesde dag van uw vaarroute vaart u naar Sneek. Ook Sneek is één van de elf steden. De stad staat bekend om de Waterpoort, het is een wereldwijd bekend monument, wat op de lijst van Nederlands erfgoed staat. 

Centrum

Gezellig om te winkelen, maar er is ook van alles te doen! Naast dat het een watersportplaats is, is het een prachtig centrum met veel  mooie monumentale panden. Neem eens een kijkje bij het modelspoorwegmuseum, er zijn zo’n 5000 modellen te bewonderen! Een regenachtige dag? Duik dan lekker de bioscoop in! Of duik het ballenbad in; op ongeveer 20 minuten lopen kunnen kinderen zich compleet uitleven in Ballorig. Spring op de mega trampoline, ga crossen op het autocircuit en klim op de klimrekken. 

Kinderboerderij

Eens even wat anders doen? Ga dan naar de kinderboerderij! Naast diverse dieren (onder andere geiten, kippen, hangbuikzwijnen en een ezel) is er een grote speeltuin, waterfietsen en nog veel meer! Er is een educatietuin, een beekje met vier sluizen, die de kinderen zelf kunnen bedienen en zo overstromingen creëren. Maar wat dacht je van een heus waterspektakel, van zes fonteinen die onverwacht waterstralen door elkaar heen spuiten! 

 

Eten en drinken

 • Grand café de Walrus
 • Texas steak Sneek
 • Van der Valk Sneek
 • Cucina Italiana Mezzaluna
 • Nieuw Azië

foto: mapio.net

Grou

De zevende dag eindigt uw vakantie in Grou. Een mooi en gezellig watersportdorp, midden in het hart van Friesland, waar het heerlijk vertoeven is. 

Centrum

Het centrum van Grou is niet heel groot, maar wel gezellig. Er zijn leuke winkeltjes en er is een klein strandje met een speeltoestel. Een stukje verder in het dorp vindt u belevingsspeeltuin de Súdfinne. Dit is een nieuw aangelegde speeltuin in Grou, met kabelbaan en leuke speelvijver. 

Te doen tips:

 • Strandje met speeltoestel
 • Belevingsspeeltuin de Súdfinne
 • Museum Hert fan Fryslân
 • Mineralogisch museum

Uit eten tips:

 • Restaurant Oan ’t Wetter
 • Chinees Indisch restaurant Kota Radja
 • Restaurant Amicaal
Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen