Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Toeristische informatie Friesland

Op deze pagina vindt u alle toeristische informatie Friesland. Naast veel water heeft Friesland nog meer voor u in petto! Met maar liefst 4 nationale parken, bestaande uit uitgestrekte heidevelden en ongerepte bossen kunt u indrukwekkende wandelingen maken door deze natuurpracht. Met de historische wandelroutes krijgt u een indruk hoe Friesland in het verleden was, bezoek de oude stadskernen en geniet van al het pracht wat Friesland u te bieden heeft!

Beleef Friesland en zijn grenzeloze schoonheid van het Friese landschap

Maak uzelf eens de voorstelling: prachtige vergezichten weidse, blauwe luchten boven groene grasvelden en gezellige steden met gezellige stadskernen. Bekijk dit gedeelte van onze website en verdiep u in het pracht wat Friesland u te bieden heeft.

Vaarroutenetwerk

Met het grootste aaneengesloten merengebied in Europa is het gemakkelijk te verklaren waarom ze in Friesland zeggen: “Hou je van water dan kom je naar Friesland”. Het uitgestrekte netwerk aan vaarwegen en meren de uitstekende faciliteiten en de prachtige dorpen en steden maken het tot een uniek watersport gebied.

Friesland is dan ook de provincie die zich er uitstekend voor leent om verkend te worden via het water. Bezoek de watersportplaatsen Grou, Sneek, Heeg, Woudsend, Sloten, Lemmer en de vele andere mooie watersportplaatsen in Friesland per boot.

Yachtcharter in Friesland

Wat is er mooier dan met een eigen jacht de Friese meren te verkennen. Wij bieden u daarom de mogelijkheid met met één van onze luxe huurboten de Friese wateren te bevaren. De jachten van HW Yachtcharter zijn modern, comfortabel en luxe uitgerust. Bekijk onze jachten en de mogelijkheden op deze website.

Schepen overzicht | Prijslijst | Beschikbaarheid | Online boeken | Jachtverhuur informatieBeoordelingen | Contact & Route

Fietsroutenetwerk

Fietsen in Friesland dat is rust, ruimte en vrijheid! Met het fietsroutenetwerk in Friesland kunt u prachtige fietstochten maken welke prima te combineren zijn met uw vaarvakantie. Het unieke fietsroutenetwerk met meer dan 100 fietsknooppunten en duidelijke bewegwijzering geven u de mogelijkheid om Friesland per fiets te verkennen.

Nationale parken

Friesland kent maar liefst vier Nationale parken: Lauwersmeer, Schiermonnikoog, het Drents-Friese Wold en de Alde Feanen. Geniet van dit pracht aan enorme landschappelijke variatie. En neem een kijkje in het enorme rijkdom aan planten en dieren. Zo komen er in de parken meer dan 450 soorten planten voor en broeden er jaarlijks ruim 100 soorten vogels. Op onze website hebben bij meer informatie over de Nationale parken.

Enkele parken zijn het beste varend te verkennen maar ook voor de wandelaar en fietser valt er heel wat te beleven. Neem ook een kijkje op de websites van de Parken: Lauwersmeer | Schiermonnikoog | Drents-Friese Wold | Alde Feanen

Nationale Landschappen

Friesland kent twee Nationale landschappen: de Friese Wouden en Zuidwest Friesland. In tegenstelling van de rest van de provincie ligt de Friese Wouden op zandgronden, hierdoor ontstaat een gebied met een geheel eigen karakter. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de Friese Wouden erg bosrijk hierdoor ontstaat een cultuur in dit gebied die erg verschillend is met die van de rest van Friesland.

In Zuidwest-Friesland wordt een landschap met weilanden en dijken, boerderijen en terpdorpen, de weidse meren en de pittoreske dorpen en stadjes plotseling een pracht aan bossen en de beslotenheid van Gaasterland. Een glooiend gebied veroorzaakt door landijs wat ooit de vlaktes heeft opgestuwd.

Musea

Friesland kent een rijke historie met tal aan Friese schatten. Bewonder deze schatten in de tientallen musea die de provincie rijk is. Variërend van de grotere musea als het Fries Museum in Leeuwarden, Museum Belvédère in Heerenveen en het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. En natuurlijk de wereld beroemde musea van Eise Eisinga’s planetarium in Franeker en het Jopie Huismanmuseum in Workum mag u niet missen.

Maar ook oudheidskamers en kleinschalige musea kunnen erg interessant zijn. Wat te denken van het ’t Fiskershúske in Moddergat, direct gelegen aan de Waddenzee, is een bijzonder openluchtmuseum. Hier worden de herinneringen aan de verdwenen kustvisserij en de visserscultuur in leven gehouden.

 Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

Toeristische informatie Friesland

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.0! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen