Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Vaargebied Friesland

Het uitgestrekte vaargebied van Friesland, Groningen en Overijssel is hét paradijs voor watersport en pleziervaart. Hier in het noorden van Nederland vindt u het grootste aaneengesloten merengebied van Europa. Afwisseling van landelijke riviertjes, door de mens gegraven kanalen en ruime meren met rust en ruimte zorgen voor een ontspannen vakantie.

Het vaargebied!

Een motorboot vakantie in dit gebied is een beleving die u zeker meerdere keren wil beleven. De oude dorpen en steden met de gezellige stadskernen kunt u afwisselen met de rust en ruimte op de meren en vaarten! Hier kruisen de zeilboten over het water, motorboten verkennen rustig de binnenwateren en de vissers turen naar hun dobbers in de hoop een vis aan de haak te slaan.

Het Friese merengebied!

De laatste jaren is er hard gewerkt aan het Friese merengebied. Het netwerk van sloten, kanalen en vaarten is de laatste jaren fors uitgebreid. De poort tot een uitgestrekt gebied ligt dan ook voor u open. In het kader van het Friese merenproject zijn tientallen vaarroutes beter bevaarbaar geworden. Vaarten en meren zijn uitgediept, bruggen verhoogd en walbeschoeiingen vervangen.

De uitgestrektheid van het Friese merengebied maakt haar uniek in haar soort. Via een aaneengesloten netwerk van sloten, kanalen en vaarten zijn de meren van oudsher met elkaar verbonden. Vele dorpen zijn dan ook  via het water bereikbaar, dit houdt tegenwoordig in dat sommige dorpen nog altijd beter bereikbaar over de waterwegen zijn dan over de weg. Vroeger vond het transport dan ook veelal over het water plaats. U heeft vast wel gehoord over de skûtsjes en de beurtschepen welke goederen vervoerden als vee, vis, hout of personen.

Waterrijk Groningen!

Ontdek de provincie Groningen vanaf het water. Een provincie met statige borgen en pittoreske dorpjes. Groningen heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur en historie. Dit alles met elkaar verbonden door prachtige waterwegen.

Breng een bezoek aan studentenstad Groningen. In jachthaven Oosterhaven ligt u op loopafstand van de binnenstad en maakt u kennis met alles wat Groningen te bieden heeft. Na een bezoek aan het centrum is het de ideale start van een reis door de provincie Groningen.

Groningen is omringd en verbonden met water. Dat blijkt uit alles. Prachtige pakhuizen die verwijzen naar het handelverleden, het Scheepvaartmuseum en kunst onder diverse bruggen en in de verschillende musea.

Waterland Overijssel!

De Kop van Overijssel is een rijk waterland met natuurgebieden als De Weerribben en De Wieden. Deze natuurgebieden kennen hun gelijke niet in Nederland. Wie aan de Kop van Overijssel denkt, zal waarschijnlijk meteen aan Giethoorn, meren, sloten, eilandjes en bruggetjes denken. Vaar met uw schip door mensenhand vergraven veenlandschap en geniet van de rust en natuur.

Een bezoek aan Giethoorn, ook wel het Venetië van Holland genoemd, is zeker de moeite waard. De grachten, de ontelbare karakteristieke boogbruggetjes en rietgedekte boerderijen geven Giethoorn een schilderachtig uiterlijk. Giethoorn ontdekken? Ga mee met een rondvaarttocht of ga zelf op pad met een fluisterboot, zoek de rust met een kano, wandel en fiets over de bruggen of toer door het Natuurgebied De Wieden.

Vaarroutes en toerist informatie!

Om u zoveel mogelijk van dienst te zijn hebben wij op onze website een apart gedeelte voor toerist informatie en vaarroutes. Op dit gedeelte van de website kunt u alles vinden over de dorpen, steden en natuurgebieden. Daarnaast bieden wij tal van route suggesties waarmee u een goede voorbereiding voor uw vakantie kunt doen. Mocht u vragen hebben kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

 

 

 Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

Toeristische informatie Friesland

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen