Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Toerist Informatie Friese 11 Steden!

Leeuwarden
Sneek
IJlst
Sloten
Hindeloopen
Workum
Harlingen
Bolsward
Franeker
Stavoren
Dokkum
Door de gunstige ligging van Dokkum (kruispunt van landwegen en wateren: Dokkumer Grootdiep en het Lauwersmeer) werd Dokkum een bloeiende stad. In de 11e eeuw mochten munten geslagen worden in Dokkum, die zelfs teruggevonden zijn in de Oeral en op IJsland.

Tegenwoordig kunt u zich nog wanen in het Dokkum van vroeger. Als u over de Dokkumer bolwerken wandelt, met de prachtige oude pelmolens “De Hoop” (1849) en “Zeldenrust” (1862). Of als u een ritje maakt in het Dockumer Lokaeltsje. Het treintje dat aan begin van de vorige eeuw door Dokkum reed en waar zelfs een bekend liedje over is gemaakt. Of wanneer u een vaartochtje maakt in de gerestaureerde trekschuit door de grachten van Dokkum. Alleen wordt deze tegenwoordig niet meer getrokken door een paard of de schipper.

Het centrum

De binnenstad biedt allerlei leuke kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. De sfeer in de binnenstad van Dokkum is altijd erg gezellig, mede door alle oude gebouwtjes zoals de huizen met trapgevels. Deze stad is dus zeker een bezoekje waard. Proef de sfeer van deze eeuwen oude stad en geniet van de gezelligheid die Dokkum en haar bewoners te bieden heeft.

DOEN

Kanoën rond de bolwerken, een stadswandeling door het historische centrum, een rit in het Dokkumer Lokaeltsje, een bezoek aan de Bonifatiuskapel, een potje tennissen, een bezoek aan het museum… in Dokkum hoef je je niet te vervelen! Alles wat er in Dokkum te zien en te doen is vind je hieronder terug. Veel plezier!

BONIFATIUSKAPEL

Een plek om stil (van) te worden …’t Zit misschien nog wel in uw hoofd geprent: ‘754 na Chr. BONIFATIUS BIJ DOKKUM VERMOORD’. U kunt in Dokkum een bedevaartskapel, een park met kruiswegstaties, en een bron bezoeken. Ook staat er een standbeeld van hem. Dit alles om de herinnering aan Bonifatius en datgene waar hij voor stond, levend te houden.

Openingstijden voor pelgrimage en bezichtiging: Van 18 juni t/m 15 september, dagelijks van 14.00-17.00 uur. Groepsbezoek buiten deze periode op afspraak.

 Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen