Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Sloten kleinste stad van de 11 steden

Toerist Informatie Friese 11 Steden!

Leeuwarden
Sneek
IJlst
Sloten
Hindeloopen
Workum
Harlingen
Bolsward
Franeker
Stavoren
Dokkum
Sloten met een verleden wat niet op één pagina past, en wat nog goed terug te vinden is in het huidige beeld van de stad. Met de korenmolen en nog een echte Stadschutterij waant u zich in Sloten weer in de middeleeuwen. Een bezoek aan sloten moet u dan ook zeker in de overweging nemen.

Het centrum van Sloten

Het autovrije centrum wordt gedomineerd door monumentale koopmanshuizen versierd met fraaie hals- en trapgevels. De kades zijn bestraat met bolkeien en de oude Linden maken het schilderachtige beeld van de stad compleet. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de ambachtelijke slager en bakker. Tevens is er een supermarkt te vinden in Sloten.

Het inwonertal is door de eeuwen heen niet of nauwelijks toegenomen. De stad heeft heden ten dagen om en nabij de 700 inwoners met nog een eigen stadsomroeper. Gedurende het jaar zijn er verschillende evenementen.
In juni vinden traditiegetrouw zowel het Historisch Kijkspel als “Sipelsneon” (grote jaarmarkt) plaats, in de maanden juli en augustus zijn er diverse Elfstedentocht-evenementen en eveneens in augustus vindt het ringrijden in klederdracht plaats.

Dagje Sloten

Een bezoek aan Sloten is meer dan een bezoek aan een bijzonder stadje. Het is een bezoek aan de Friese Meren, Gaasterland, Nationaal Landschap Zuidwest Friesland, de Friesche Elfsteden. Sloten is gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland. Temidden van de Friese meren, weilanden en de Gaasterlandse bossen. Slechts op 3 uren varen van Grou. Sloten is de perfecte plek om te varen, te fietsen, te wandelen, te sporten en natuurlijk voor cultuur, historie, om te shoppen en voor gastronomische verwennerij.

Stadsomroeper

Een stadsomroeper verkondigde vroeger het nieuws in de stad, toen er nog geen kranten bestonden. Hij bracht de bevolking op de hoogte van mededelingen van het stadsbestuur en van aanbiedingen van middenstanders.

Er zijn in Nederland circa 26 stadsomroepers en dorpsomroepers actief die zijn aangesloten bij het omroepersgilde “Eerste Vereniging Stads- en Dorps Omroepers Nederland” (E.V.S.D.O.N.) Een gedeelte van deze omroepers komt elkaar regelmatig tegen op concoursen in den lande. Degene die eerste is geworden krijgt 1 punt, nummer twee krijgt er 2 enz. enz. Alle behaalde punten op de verschillende concoursen worden aan het einde van een seizoen opgeteld. Wie na het seizoen de minste punten heeft, mag zich Nederlands Kampioen noemen. In 2012 sleepte Henk v.d. Nieuwenhuizen deze titel voor de vijfde maal in de wacht.

 Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

 

De Friese Elfsteden

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen