Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Harlingen Friese havenstad

Toerist Informatie Friese 11 Steden!

Leeuwarden
Sneek
IJlst
Sloten
Hindeloopen
Workum
Harlingen
Bolsward
Franeker
Stavoren
Dokkum
De enige Friese zeehaven, Harlingen ligt aan de Waddenzee en is bereikbaar via de binnenwateren. Dankzij deze gunstige ligging groeide Harlingen uit tot een grote havenstad. Daarom prijken op de fraai gerestaureerde pakhuizen langs de Noorderhaven namen als Polen, Sumatra en Java.De rijkdom is ook terug te vinden in de gehele binnenstad waar ongeveer 500 monumenten staan. Deze monumenten vallen onder de Hein Buisman stichting. Door deze monumenten loopt u in de binnenstad van Harlingen in een “Stedelijk Museum”

Het centrum van Harlingen

Harlingen heeft de vertrekhaven voor de eilanden Vlieland en Terschelling. Door deze functie is het altijd gezellig druk in de stad. Harlingen heeft een leuk winkelcentrum waar u plaats kunt nemen op een van de vele terrassen. U vindt in het centrum kledingwinkels, cadeau shops, bakkerijen, slagers en een supermarkt.

Tevens zult u in het centrum genieten van de vele mooie panden, doorkijken en tuinen. Geniet van historisch Harlingen, zeker een bezoek waard.

De Vlootdag

Houdt u van mooie zeilschepen, lekker eten, traditionele muziek en een gezellige sfeer kom dan naar de Vlootdag in Harlingen. .
Tussen 12.00 uur en 17.30 uur bruist het in Harlingen. De Vlootdag vind plaats aan de zuiderhaven van de bruisende havenstad Harlingen.

De Vlootdag is de feestelijke opening van het zeilseizoen van de bruine vloot. Tijdens deze opening, die uitgegroeid is tot een ontzettend gezellig familie evenement, kunt u genieten van mooie muziek van diverse shantykoren, heerlijk eten, de nautische markt. U kunt ook de schepen bezichtigen. Aan beide kanten van de haven liggen de klippers, schoeners en tjalken klaar om u aan boord te nemen. Als klap op de vuurpijl kunt u een stukje meevaren met een van de schepen het wad op.

 Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

De Friese Elfsteden

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen