Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

Toerist Informatie Friese 11 Steden!

Leeuwarden
Sneek
IJlst
Sloten
Hindeloopen
Workum
Harlingen
Bolsward
Franeker
Stavoren
Dokkum
Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland, en met ruim 90.000 inwoners is het tevens de grootste stad van Friesland. Leeuwarden heeft een stadskern met veel oude panden en mooie bezienswaardigheden.

De prinsentuin stadspark

Met de boot kunt u het beste in de prinsentuin gaan liggen, in dit stadspark ligt u in het centrum van de stad op nog geen 10 minuten lopen van de eerste winkels. Het park alleen is al ideaal om tot rust te komen.

De Nieuwstad winkelparadijs

Op de Nieuwstad zijn diverse winkels gevestigd variërend van warenhuizen en kledingzaken tot de bakker op de hoek. Tevens zijn er een aantal lunchrooms en eetcafés gevestigd waar u iets te eten of drinken kunt nuttigen. Kenmerkend voor de Nieuwstad is het fraaie middeleeuwse gebouw ‘De Waag’. Op vrijdag is er markt op de nieuwstad.

Het zaailand winkelcentrum Leeuwarden

Het zaailand is het overdekte winkelcentrum van Leeuwarden, u vindt hier verschillende winkels met een grote verscheidenheid aan producten. Het winkelcentrum wordt verbouwd en groter gemaakt.

Musea in Leeuwarden

Bent u liefhebber van beeldende kunst? Zilver? Keramiek? Geschiedenis? U vindt het allemaal in de musea van Leeuwarden.

Fries Museum

Hoogtepunten van de Friese cultuur, een belangrijke zilvercollectie, en moderne en hedendaagse Nederlandse kunst geven het Fries Museum een veelzijdig en eigenzinnig gezicht. Vanaf 2013 is het museum gevestigd in een nieuw onderkomen aan het Wilhelminaplein.

Natuurmuseum Fryslân

Zelf doen en beleven staat centraal in het Natuurmuseum Fryslân. Het is een museum voor kinderen, ouders en grootouders, natuurliefhebbers en iedereen die wel eens een potvis van nabij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen.

Keramiekmuseum Princessehof

De mooiste keramiek vindt u in Keramiekmuseum Princessehof. In aansluiting op de vaste presentaties, organiseert het museum tentoonstellingen die een verrassende kijk geven en nieuwe inzichten bieden op de veelzijdigheid van de historische en eigentijdse keramiek.

Pier Pander Museum en Tempel

In de Prinsentuin bevinden zich een klein museum en een tempel gewijd aan de Friese beeldhouwer Pier Pander (1864-1919), een schippersjongen uit Drachten die uitgroeide tot een van de belangrijkste kunstenaars van zijn tijd en het grootste deel van zijn leven in Rome doorbracht.

Verzetsmuseum Friesland

Het Verzetsmuseum gaat niet over dé Tweede Wereldoorlog. Daarvoor is die oorlog te groot en het museum te klein. Het hoofdthema van het museum is kiezen, toen en nu. Iedereen staat elke dag voor keuzes. Het verhaal van de Tweede Wereldoorlog wordt in het museum samengevat in vier keuzes: verzet, vervolging, collaboratie en niet kiezen, aanpassen.

Museum De Grutterswinkel

Grutterswarenwinkel uit grootmoederstijd en expositieruimte, tevens thee- en koffieproeverij. Museum De Grutterswinkel is gevestigd in een historisch pand in een prachtig nostalgisch straatje.

Museum Pakhuis Koophandel

’t Andere Museum met een zeer uiteenlopende collectie: van oldtimer tot kant.

Traditiekamer Vliegbasis Leeuwarden

De geschiedenis van het Leeuwarder vliegveld wordt u getoond in de Traditiekamer op de Vliegbasis Leeuwarden. U kunt het museum elke eerste donderdagmiddag van de maand bezoeken. Hiervoor kunt u zich opgeven bij de Staf Voorlichting van de Vliegbasis Leeuwarden, tel. 058 234 6700.

Museum Blokhuispoort

Bezoek de voormalige Strafgevangenis en Huis van Bewaring van Leeuwarden. De Blokhuispoort is een van de meest karakteristieke negentiende-eeuwse penitentiaire inrichtingen van Nederland en is nu te bezichtigen als museum.

Meer weten?

Meer informatie vindt u bij VVV Leeuwarden.

 Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

 

De friese 11 steden

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.0! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen