Vakantie planner

First Minute Vaste prijs garantie!
Met een gemiddelde van 9.1 beoordeeld

Woudsend

Woudsend waarvan de molens in de verte al opdoemen is een dorp wat het bezoeken zeker waard is. Van oorsprong is Woudsend een agrarische nederzetting behorende bij het dorpsgebied van Ypecolsga. De ontwikkeling als zelfstandig dorp is na het jaar 1000. Het oudst bekende jaartal waarin Woudsend voor het eerst genoemd wordt is 1337. In dat jaar is er een klooster van de paters van de Carmelieten gesticht.

Toerist Informatie Friese Dorpen!

Grou(w)
Heeg
Lemmer
Eernewoude
Woudsend
Joure
Heerenveen
Burgum
Makkum
Langweer
Koudum

De ontwikkeling als handels- en scheepvaartnederzetting heeft Woudsend voornamelijk te danken aan de gunstige ligging aan belangrijke vaarverbindingen. De Woudsender Ee is vanouds de vaarroute vanaf de Zuiderzee (het IJsselmeer) naar Sneek en IJlst en voor de indijking van de Middelsee ook naar Leeuwarden.

Het centrum
Er zijn enkele leuke restaurants met terrasjes aan het water te vinden. De Midstraat, kleine steegjes en winkeltjes voeren u terug in de tijd, kijk ook eens in de slijterij en u waant zich in vroegere tijden. Het is ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan de 2 Molens in het dorp, de Houtzaagmolen en een Korenmolen. Woudsend leent zich er uitstekend voor om er heerlijk doorheen te slenteren.

   Bekijk onze jachten                Vraag nu een brochure aan

De karakteristieke Friese dorpen!

Wij krijgen van onze gasten een gemiddelde beoordeling van 9.1! Bekijk alle beoordelingenBekijk alle beoordelingen